Foodservice is op te delen in drie verschillende groepen en staat voor al het voedsel wat eigenlijk kant en klaar, of te wel consumptiegereed, aan de consument wordt aangeboden. De eerste groep die we onderscheiden in de categorie van de foodservice zijn de klassieke horeca zoals hotels, cafés en restaurants. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat dit soort klassieke horeca ervoor zorgen dat ze het voedsel comsumptiegereed aanbieden aan de consument. Op het moment dat je hier komt en betaald voor je eten en drinken, hoef je er zelf natuurlijk niks meer aan te doen en kun je het zo consumeren. Een andere groep die we onderscheiden in de wereld van de foodservice is de catering voor bedrijven, instellingen, scholen en vliegtuigen. Je kunt je waarschijnlijk wel voorstellen dat in de voorgenoemde instellingen en gebouwen heel erg veel wordt gegeten en dit voedsel moet natuurlijk worden aangeleverd. Veelal zien we dat dit voedsel ook compleet consumptiegereed wordt aangeleverd, zodat we hier niks meer hoeft te gebeuren. De laatste groep die we onderscheiden als we het hebben over foodservice in Nederland is de sector gemak. Dit zijn eigenlijk de gemakswinkels in Nederland waar je even snel wat kunt eten. Dit zijn bijvoorbeeld retailers, fastservice restaurants, kiosken op stations en andere soorten gemakswinkels. Zoals je nu hierboven al hebt kunnen lezen is het begrip foodservice heel erg breed en is het best lastig om de lading van deze definitie compleet te dekken. Indien u graag meer wilt weten over alles wat met foodservice te maken heeft, dan willen we u doorverwijzen naar onze website, waar wij uitgebreid hebben staan wat foodservice precies inhoud. Als je graag persoonlijk contact wilt met iemand die je iets meer kan vertellen over foodservice, dan kun je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen middels de gegevens op onze website. |